lördag 18 februari 2012

Pay and jump 18/2

Upp och hoppa. Till stallet i hundranittio. Fodrade kraftfoder till alla och hö till Fredde och Soffan. Hämtade Ida och Petra, tillbaka till stallet. Borstade och fixade hästarna helt iordning, in i lådan, racerfart iväg. Sänkte alla hinderna till minihinder, hoppade Soffan några varv. Det är full gas som gäller, men hon hoppar allt, vattenmatta, tunnorna, plank osv, går på rätt avstånd och river inte. Hon överhoppar sig inte och kan hon bara lära sig att galoppera lite mer av sig själv blir det en perfekt juniorhäst, helt okomplicerad. Lite mer galoppjobb sen får hon pluppa runt lite på 90.

Fredde var grym och jag kom ihåg varför han var min favorit innan han åkte en runda till "USA". 120-125 låg hans bana på och det var ingenting. Känns verkligen som ingenting när man rider på också. Tryck ner gasen och bara spänn ltie i magen om man ligger för nära och pressa ner rumpan lite extra om man ligger stort. Hoppar igenom sig superfint och hela middivitten.

Hann tom tillbaka med hästarna innan pay&jumpen började (då kan ni ju själv lista ut vilken tid jag plågat mig upp på morgonen)

Lite färre starter idag än sist, alla vågade inte sig ut och kansek itne alla som har sina hästar fullt igång i vintervädert heller. De fick rida fram lite ute i en snöig paddock och sedan fick man hoppa fram inne. Tyckte det funkade riktigt bra och publiken är så glad och alla klappar och hejjar på varandra. Helt perfekt stämning som gör en glad och varm. Gick bra för de allra flesta och alla verkade nöjda. Nettan stod i kjollen precis som förra gången och nästa gång hoppas vi att kjollen blir lite mer välbesökt så jag slipper äta upp alla bullarna själv.

Supertack till Petra, Ida, Lasse, Ullis, Cobbe, Wille och Nettan för hjälpen med arrangermanget. Och tack alla som stannade till allt var slut, både för support och också för hjälp med undanplockning. :)

Bilderna är tagna av Lasse Sjölundh


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar