måndag 3 december 2012

Ut med det gamla, in med det nya

De senaste dagarna har det varit lite rotationer i stallarna. I torsdags kom en ny inackordering.

I lördags åkte grodan hem för denna gång. Hon har varit här på inridning i nästan två månader. Ganska fin häst som inte varit särskilt komplicerad att rida in, mycket att rida på och hoppar ganska trevligt, sånt gillar vi. Hon ska nu få en väl förtjänad vila (tror vi) och sedan komma tillbaka till våren (hoppas vi) för att förberedas inför treårstesten.

I söndags åkte rocky och gasten hem. Rocky har varit här på inridning i två månader. Lite nervösare i sättet, men otroligt lyhörd och med en fantastisk gång. Iom att han var lite spänd tog han lite längre tid på sig att bli inriden men när man väl kunde rida honom lyssnade han riktigt bra. Nu ska han vila, vilket han behöver, förhoppningsvis växa till sig lite och sedan komma tillbaka till våren. (hoppas vi. )
Gasten är en 3-åring som varit här på vidareutbildning i två månader. De första tre veckorna ville han ingenting. Stod bara emot med handbromsen i och grisbockade utan att tänka framåt i galoppen. Sen, en dag så lossnade allt. och WOW, vilken känsla, vilken häst! Kan förstå att man rider dressyr om man fått tag i en sådan häst, riktigt ridbar trav, avspänd med bra takt och sedan en stor luftig galopp. I slutet av sin tid här så gjorde han klockrena galoppfattningar och fina galoppombyten. Härligt.

Och roligt att lämna tillbaka hästar som utvecklats så som dessa tre.

I söndags kom också nästa nya projekt. En C-ponny som Ida ska ha som sitt projekt som jag ska hjälpa henne med. 3 år. Den är inriden och ska nu "bara" vidarutbildas och förhoppningsvis säljas.

Utsikt från köket innan jag vågade mig ut, ridhus och paddock och trädgård

Utsikt från köket, beteshage och terass

Ny ponny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar