måndag 12 december 2011

Pay and jumpen

Igår anordnade jag, med hjälp, pay and jump på Esperödsgården.
Ca 35 starter från 20-100 cm, trots några strykningar pga blåsten och halta hästar. Vi hade förberett oss bra, Nettan hade hand om kjollen, mormor och Jessica hade ställt upp med bakverk. Göran var parkeringsvakt, han hade tom tomteluva dagen till ära. Ullis kära make Cobbe, var insläpp och rosettutdelare, Petra hade hand om framhoppningen, gav tips och råd där och jag var inne på banan och hjälpte till när det behövdes där. Ullis hade agerat sekreterare innan pay and jumpen och Helena, Alexcandra, Lotta, Pavve och många fler hjälptes till när det behövdes. Stämningen var på topp!

I fredags byggde vi bana, dekorerade med granris, slog in paketer, mätte avstånd och skrev ut startlistor. Pavve gjorde proffsiga banskisser på datan som vi skrev ut och satte upp. Klockan tio var det sagt att första starten skulle gå och klockan tio gick första starten. Jag ropade och folk applåderade vid målgången. Härligt.

Behövde man var det okej att ta om vissa linjer osv eftersom målet med pay and jumpen var träning såklart. Nästa gång hoppas vi på ännu flera starter. Men här nedan följer några av deltagarna. Alla bilder är tagna av Lasse Sjölundh.

Hugo och Macke

Wille och Kalle

Matildha och Blyger (och jag)

Matilda och Viktor

Hampus och Madame Mim

Wilma och Wilma

Amanda och Rose

Ida och Sillen

Tilda och Shadow

Emma och Krut

Moa och Flisan

Ullis och Maggie


Efter pay and jumpens slut så hoppade Ullis Reggae och jag Sivan. Sivan briljerade och hoppade felfritt på ca 110. Reggan var också duktig hon tar för sig bra och ser ut att tycka hinderna är lätta. Bra. Även Mulle fick gå en runda och jag fick en sån härlig känsla att det kändes som vi är på väg ur vår svacka tsm, känns bra inför juluppehållet. Även om jag älskar Sivan så är ju Curre egentligen favoriten, den stora till synes klumpiga hästen är som en gummiboll som ganska okontrollerat studsar rundor och bockar sig över hälften av hinderna tills det börjar komma upp lite i höjd och det är skärpning som hjälper. Sista banan låg nog på 130-140. Härligt. Nu hoppas vi på en skadefri säsong nästa vår så vi kan komma lite uppåt.


Ullis och Reggae

Sivan (kolla frambenen!!!!)

Sivan

Sivan

Curre

Curredutt


Tack igen för all hjälp familjen Sjölundh, familjen Graflind och päronen, hade inte klarat dagen utan er. (och framförallt inte haft lika roligt)

3 kommentarer:

 1. Vilken entusiast du är, Jannicke! Härligt att läsa.
  Kram Anne-Grethe (Linas mamma)

  SvaraRadera
 2. Curre e ju så jävla tjusig! Och du är så duktig! Psk ptn

  SvaraRadera
 3. Att du orkar? Men de e klart!! Du har ju andra till att göra grovjobbet! ;-)

  SvaraRadera