fredag 23 december 2011

Häststafetter

Hade julavslutning med mina mest trogna elever idag. Fyra taggade barn radade upp i ett lag och tre mer eller mindre motsträviga föräldrar i det andra laget. Jag som agerade tävlingsledare och domare hoppade in i föräldralaget när det behövdes och även en förälder till kom till undsättning senare. Och ju längre lekarna pågick desto högre blev hejaropen och desto mer uppspelta blev hästarna. Två hästar i vart lag, varav 3 var ponnyer och en storhäst.

Stafetterna vi hade var slalom, gå balansgång (då hålla hästen i handen), rida två i bredd och hålla ett spö mellan sig, blindbock, dvs den på hästen hade en ögonbindel och en ledde hästen fram och tillbaka. Denna stafetten var barnen grymma på, då den som sprang bara sprang det fortaste han/hon kunde och ingen brydde sig om "den blinde" skrek stanna! ;) Vi hade även en stafett som gick ut på att på ditvägen hoppa över ett hinder, valfri höjd, men som man på hemvägen skulle krypa under. Båda lagen enades om samma höjd, ca 40 cm, och alla satsade för fullt och hoppade, barbacka över, föräldrarna hade lite större bekymmer än barnen att sedan ta sig under detta hinder.. Men roligt hade vi.

Publiken utökades också efter hand då familjen Graflind hade celebert besök från Sthlm. mycket trevligt.
Som sagt taggades alla hästar/ponnyer igång efter ett tag så vi slutade i rätt tid innan någon blivit avkastad av alla bockrundor. Då blev det fika i form av kaffe, varm choklad, pepparkakor och clemmisar. Gott. Och pratade, skrattade och önskade varandra god jul. Mysigt. 

Ida och Reggae, värmer upp

Wille och Kalle, Emma och Lillen värmer upp

Wilma skrittar fram Krut

Förberedelser

Blindbock

Föräldrarna ser lite räddare ut.. 

Alla hjälps åt för att spara tid

Spring så fort det bara går!


Krut väntar snällt

Ida och Kalle

Wilma och Lillen

Cobbe hade svårt att klara sig under.. 

Barnlaget

Vuxenlaget1 kommentar:

  1. Fantastiskt med all tid du lägger på ungdomarna!

    SvaraRadera