måndag 26 december 2011

Julen har varit god mot mig

Den 22 var som sagt min "sista" jobbdag innan jul, nyår, födelsedag och allt det där så i fredags var jag ledig. Liksom miljoner andra människor som tydligen också skulle ut på stan och ränna samtidigt. Pavve jobbade halvdag och jag mötte upp honom på tåget och sedan gick vi och inhandlade de sista klapparna, nya skor och byxor till Pavve och avslutade vår korta shopping med ett besök på MANDO. Inte så mysigt, men väldigt gott och bättre ljudnivå än Jensens. Dessutom hyfsat billigt. Vi åt båda samma, oxfile med ädelostsås och rödvinssås, som det stod i menyn och allt. Jag gillade verkligen vitlökssåsen sa Pavve efter halva middagen.. Jag trodde han skämtade och brydde mig inte. Sån barberquesås har man ju ätit innan, men vitlökssåsen var verklgien god. När jag påminde honom om vad för såser det var skrattade han bara och sa, jag är ju ingen finsmakare, men gott var det.

Kvällen ägnades åt kakbakning, skriva ut foto och sätta i ramar till mina kunder, slå in paket och slå in fler paket. Vi hade inhandlat lyxig glögg att dricka när stöket var över, men halv 2 stöp vi i säng båda två och upp tidigt för att fortsätta med att slå in de sista klapparna.

Julfirande började hos pavves päron, Wojtek och Bozena, Pavves farmor, Grazyna var också med. Hela stämningen var som den brukar hos familjen Nowakowski, alla springer rundor utan någon tillsynes plan, de pratar och halvskriker på polska, skrattar, nyper mig i kinderna, virrar på huvudet när jag tycker att Killi inte ska sno mat från bordet och tjatar om att vi ska äta mer. Det serverades polsk julmat så som sill, bigos, typ creps med kål och svamp, polsk sallad med ärtor, morötter, majonäs och annat gojs, olika rödbetsröror, friterad fisk och liksom förra året hade de för min skull inhandlat julskinka. :) Iår hade Bozzena tom griljerat den själv. Jag var tacksam. Efter några portioner mat, öppnades det klappar. Jag fick en jättefin mössa av Bozena, choklad och pengar av Grazyna. snälla de är. 

Vi jäktade vidare, hämtade upp Jessica och Erik, körde mot landet, delade ut kakor  och julklappar till kunder och vänner. Hämtade upp en jättebra julklapp i from av sprit och korv hos Mangemannen och landade hos päronen i starrarp precis i tid. Spetsad glögg och sedan julmat. Sjukt gott. Nettan hade lyckats iår igen. Massa sorters sill, ost, korv, jansson, revben, köttbullar, lax, ål osv. Gött. Åt till magen putade ut allt för mycket och jag var glad att jag hade leggings på mig, annars hade knappen rykt. Sen Julklappsleken som får fram tävlingsmänniskan i alla, även mormor och morfar snor paketer för glatta livet. I like. Pavve fick en jättefin bringare. Jag fick tom och jerrykex. Gröt. Julklappar. Lika roligt att se folks miner när de öppnar paketen från en som att öppna själv. Mycket lyckad jul. Jag är glad. Och kröp ner i mitt gamla flickrum med pavve brevid mig. 

vaknade upp till en brunsch med julmatsrester. Fortfarande gott. Vi åt tills vi nästan sprack igen. Hem. Vila i några timmar. Peppa upp, fixa till sig och till Terre P för förfest och senare utgång med Boel, Terre, Julia, Kajsa, Matilda och några pojkvänner. Faktiskt ganska lyckat. Jag höll mig vaken, dansade en massa, drack lagom mycket, flirtade inte med allt för många och var glad och trevligt. Helt perfa. :) Underbar julklapp från bästa familjen Sjölundh, schabrack med min logga och ridbyxor med mitt namn på benet. Så glad jag blev! 

2 kommentarer:

  1. kul när saker ting blir uppskattat, kram

    SvaraRadera
  2. Kul ni uppskattade det!! :-)

    SvaraRadera