söndag 21 april 2013

Konsten att vila en häst som inte vila

.. är inget jag bemästrar.
Två veckors boxvila var orderna för Sivans sår.
Okej, tänkte jag, hon kommer bli fet, ful och odräglig. Hon får sova med grimman eftersom brutna rutiner gör det svårt att fånga henne och de andra hästarna får offra sig och en får vara sällis varje dag.
Dag 1 går står Curre inne . Han står i boxen mitt över så hon säkert ser honom. Sivan känner sig rätt okej nöjd och låter sig motvilligt fångas när Jannicke trugat en liten stund. Eftersom hon ska ägna sig åt minimalt med rörelse ska boxen bara mockas lite snabbt när Jannicke håller Sivan på gången utanför. Ett steg utanför boxen och Sivan är i luften, svänger runt på en sekund och galopperar nöjt in i boxen längst ner. Grimskaftet om näsan och tillbaka mot boxen.
Dag 2 står Fredde inne. Fredde är Sivans älskling för tillfället, hon gillar att hoppa runt bland karlarna, hon älskar de blint i några veckor för att sedan avsky och hugga åt de i några månader och lägga sin kärlek åt någon annan. Iaf så lärde sig Jannicke en läxa från gårdagen och tog tränset på direkt idag. Sivan är ändå fett nöjd och vild med att komma ut på gången, gör en sexig dans framför Fredde och känner sig allmänt nöjd.
Dag 3 står Mulle inne. Sivan tycker Mulle är tråkig och tycker dessutom att boxen är tråkig. Den är liten och väggarna ska fanemej flytta på sig. Huvudet är till för att slängas med och bakbenen används mest så att frambenen får vila i luften. Mulle står snällt och försöker prata med Sivan. Mulle är lugn som en filbunke, sådan är han i sin box. Sivan skiter i Mulle. Hon blir fett nöjd när hon får gå den långa promenaden till spolspiltan för att rengöra såret och byta bandage. I spolspiltan finns ju den roliga vasken med alla burkar och flaskor som man kan välta om man backar och hänger sig i linorna. Bästa på länge.
Dag 4 spikar Jannicke upp en hage stor som en box i en annan hage. Och släpper Sivan i den med stränga förmaningar. Curre går utanför och är nöjd.
Dag 5 Hoppar Sivan ut från sin lilla hage. Hon stängs in i den igen efter en svettiga arg Anja och massa jagande.
Dag 6 Gör Sivan spillved av sin hage och plågar Curre med "lek" som bara Sivan kan.
Dag 7 Sivan-vila 1-0, går i vanlig hage. Leds dit och in i träns och lina.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar