onsdag 4 januari 2012

24 år och inspirerad

Min födelsedag firades i Helsingborg tillsammans med Petra och Ullis. Vi var på Rolf -Göran Bengtssons clinc där. 8 h på träbänkar utan ryggstöd i ett ridhus. Hm, låter inte optimalt, jag vet, men det var givande, inspirerande och gav en många tankar och ideer både om egna träningar, men framförallt vad och hur jag ska träna "mina" hästar.

Hela spektaklet började med att Joakim Nätterkvist (ARN) kom in ridandes i galopp i sin arnkostym. Hans jobb var under hela clinicen att hålla stämningen på topp, fråga lite dumma frågor och få alla att klappa. Sen kom roffe, blev mottagen som en rockstjärna. Coolt tyckte jag. Han är ju lite av en rockstjärna. Maria Gretzer var också där och pratade och kommenterade hela tiden. Den första hästen som kom in var en valack född 2007 som stod hos Maria, liksom den andra hästen som var en hingst född 2006 och efter det så red han en häst som redan går lite 140-150 fast då med Niklas Arvidsson.

Roffe var genomgående väldigt noggrann med markarbetet och framridningen, han red mycket bommar, mkt innanför spåret, mkt öka och och minska, särskilt i galoppen. Genomgående för hoppningen sedan var att problemen löstes med främst bommar och inte så mkt ta och dra i hästen osv. Han var konsekvent och hoppade samma sak tills det funkade som det skulle.

Efter lunchpausen var det dags för de andra att rida, första gruppen var några unghästryttare. Kändes bekräftande för mig, mina hästar är gott med i deras liga, de kan galoppmbyte, är reglerbara osv. Och fick även tips där att tänka på.

Grupp två var ungdomsryttare. Gaah, de var frustrerande, de rättade inte sig efter tillsägelser, sa emot och var inte alls ödmjuka. Hemskt. Jag, liksom många andra, satt och svor på läktaren. För skarpa bett och korrigering genom handen var det genomgående. Snälla hästar.

Grupp tre var elitgruppen. (vid denna tid smakade det mkt trä i rumpan) Intressant och lärorikt även det.


Såå, dagen gjorde mig otroligt pepp och det var verkligen värt de 550 kronerna det kostade. Skrev en massa anteckningar (Petra hetsade mig till det) och fick som sagt massa inspiration. Dessutom tillbringade jag ju hela dagen med Petra och Ullis som har mer och mer blivit mina bollplank och nära vänner. Kan det bli bättre?

1 kommentar:

  1. Kul att se en sån show! Underhållande o lärorikt!!

    SvaraRadera